Verbod op wegwerpplastic stimuleert de verkoop van reusables

Vanaf 1 juli zijn nieuwe maatregelen van kracht om wegwerpplastic en zwerfafval tegen te gaan. Wegwerpplastic mag niet langer gratis worden meegegeven door ondernemers. Bij Leoprinting zien we een stijging in de verkoop van herbruikbare alternatieven.

 

Het is na 1 juli 2023 niet meer toegestaan om klanten gratis plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen mee te geven. Vanaf 1 januari 2024 zijn wegwerpbekers en verpakkingen die plastic bevatten ook verboden voor consumptie op locatie.

 

Bij Leoprinting zien we hiermee een toename in de verkoop van gepersonaliseerde reusables. Zoals duurzame, synthetische glazen die tijdens evenementen met borg of een ander een retoursysteem hergebruikt worden. Tevens neemt de verkoop van herbruikbare koffiebekers toe.

 

‘’Bedrijven grijpen de nieuwe regels aan om samen met klanten een nieuwe weg in te slaan. Wanneer klanten bijvoorbeeld een duurzame koffiebeker kopen, brengen ondernemers een klein bedrag in mindering op de kassabon voor de consumptie, om consumenten te belonen voor een duurzamere keuze.’’ zegt Rody, Product Manager bij Leoprinting. Ook de verkoop van herbruikbare koffiebekers aan niet-horecabedrijven neemt toe. Rody: ‘’Bedrijven geven een herbruikbare koffiebeker weg als personeelsgeschenk, om het ‘bring your own’ concept bij eigen medewerkers en relaties te stimuleren en samen een duurzamere weg in te slaan’’.

 

HappyGlass_Leoprinting

Afbeelding: Gepersonaliseerde, synthetische glazen van het Nederlandse merk Happy Glass

 

Voor welk herbruikbaar alternatief kies jij?

Dit is hét moment om een ‘groen’ statement te maken. Zet samen met klanten, medewerkers en relaties de duurzame koers in. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Meer informatie over de regels voor wegwerpbekers- en verpakkingen is te vinden op de website van De Rijksoverheid

 

 

 

 

 

ABONNEER OP DE LEOPRINTING BLOG

VOLG ONS