Een goede Corporate Swag is goud waard

13/ 05/2020 Leoniek Burger

Heb jij al eens gehoord van Corporate Swag? Dit zijn cadeaus die jouw bedrijf aan klanten en medewerkers geeft om te laten zien dat je om hen geeft en omdat ze belangrijk voor jou zijn. 

 

Het inzetten van een goede Swag zal leiden tot een sterkere bedrijfscultuur en kan medewerkers omzetten tot positieve merkambassadeurs. Investeren in een Swag van hoge kwaliteit zal leiden tot  extra merkbeleving en de bewustwording van jouw bedrijf vergroot. Een goede Swag zal leiden tot lange termijn relaties als je deze inzet naar gewaardeerde klanten. Maar wat zijn de gouden regels bij het bedenken van een goede Swag? 

 

1. Ga voor kwaliteit

Of je nu kiest voor een speaker, notitieboek, waterfles, pen of een tas, de kwaliteit moet goed zijn. Het is leuk om een cadeautje te krijgen, maar het moet niet na een week uit elkaar vallen, niet meer werken, of direct weggegooid worden.
Als je goed nadenkt welk product een toegevoegde waarde kan leveren aan jouw communicatie gaat het product lang mee en zorg je ervoor dat je Swag jarenlang meegaat. Denk eens na hoeveel waarde dit kan hebben. 

 

2. Ga voor creativiteit

Denk out of the box en out of the office. Juist buiten kantoor creëer je nieuwe en extra contactmomenten, denk eens aan een bedrukte JBL speaker, vrienden en kennissen zullen dol enthousiast reageren als je deze meeneemt naar het park of strand. Producten die veel gebruikt kunnen worden willen mensen graag meenemen en duurzaam gebruiken. 

 

c-JBL1.1_1160x360

 

3. Denk aan de details

Personaliseer het item of de verpakking met naam van je medewerker of klant. Voeg een eigen (ansicht) kaartje toe of verpak in bijvoorbeeld moderne magneetdozen voor elektronische items met een inlay of vouwdoosjes volledig full colour bedrukt. Denken aan details werkt motiverend en laat zien dat je echt om je relaties geeft. 

 

4. Je bedrijfscultuur

Laat je normen, waarden, rituelen en of symbolen (bedrijfslogo`s) terugkomen in de Swag. Kijk goed naar je cultuur en zoek een passend geschenk. Hoe dichter je bij je bedrijfscultuur kunt komen hoe sterker de associatie zal zijn op lange termijn. 

 

Zelf een Corporate Swag inzetten? 

Leoprinting zet je ideeën om in een goed product. Ervaren designers met up-to-date marketing en communicatie kennis bieden u grote toegevoegde door middel van onze hoge mate van flexibiliteit. Kortom, creatie, communicatie en oplossingen. Leoprinting ontwerpt al uw ideeën, van eenvoudig ontwerp tot een compleet creatief concept. Dagelijks werken wij met veel passie, gevoel en kennis aan de meest uiteenlopende en uitdagende projecten waarbij het eindresultaat van uw Swag centraal staat.

 

Heeft u ook een idee of hulp nodig tot een goed idee en wilt u dit verwerken tot een Swag waar iedereen dol op zal zijn? Neem contact op met een van onze verkoopmedewerkers om kennis te maken en geheel vrijblijvend een offerte op te stellen.