De nieuwe WKR biedt mogelijkheden tijdens corona

02/ 10/2020 Menno Wibier

De nieuwe WKR-regeling, hoe zit dat eigenlijk?

Via de WKR (werkkostenregeling) werkgevers belastingvrij vergoedingen kunnen geven, in de vorm van bijvoorbeeld een kerstgeschenk, thuiswerk pakket of relatiegeschenk. Wanneer dit gebeurt binnen de vrije ruimte van de WKR hoeven zij hierover dus geen loonheffing af te dragen. Per 1 januari 2020 is de Werkkostenregeling tijdelijk verruimd. Het te besteden percentage van de loonsom is verhoogd van 1,7% naar maar liefst 3% (tot en met een loonsom van € 400.000). Dit levert vooral een voordeel voor het MKB op. Er is door de overheid 200 miljoen voor deze verruiming uitgetrokken. Dat is een behoorlijke fiscale verruiming, bedoeld om werkgevers te stimuleren hun werknemers in deze bizarre tijden extra te belonen met een blijk van waardering.

 

Meer weten? Lees hier meer over de nieuwe WKR-regeling en overige nieuwe belastingmaatregelingen vanwege de coronacrisis.

 

De kracht van waardering

Het vraagt van iedereen meer inzet en creativiteit hoe om te gaan met de maatregelen die worden getroffen door het kabinet. Ondanks alle malaise is het toch belangrijk om elkaar te blijven waarderen en stimuleren en af en toe eens een hart onder de riem te steken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een leuke attentie. Het is gebleken dat geld niet altijd het belangrijkste is wat stimuleert maar erkenning en waardering veel meer telt.

 

Leoprinting biedt hierbij een full-service aan die het eenvoudig maakt om jouw medewerkers en relaties een blijk van erkenning en waardering te geven. Je kiest een product om te bedrukken met jouw logo of persoonsnamen, laat het verpakken in een gepersonaliseerde geschenkverpakking en wij zorgen voor de verzend traject naar individuele adressen. Kortom een een uniek cadeau dat zorgt voor een wow-effect bij de ontvanger thuis.