Zelfklevende memo’s bewijzen zich nog steeds

27/ 11/2015 Leoprinting Leoprinting

Ik was vorige week op bezoek bij twee software ontwikkelaars. Daarbij viel het mij op dat de muren vol hingen met zelfklevende memo’s! Ik werk bij ‘The King of Notes’ dus was ik nieuwsgierig waarom onze producten zo populair zijn in deze technologische omgeving en heb dit uitgezocht.

Scrum

Dit heeft alles te maken met de workflow waarmee deze software ontwikkelaars werken: Scrum.

Scrum werd geïntroduceerd in een onderzoek door Ikujiro Nonaka en Hirotaka Takeuchi, dat begin 1986 in de Harvard Business Review gepubliceerd is. In dit onderzoek wordt beschreven dat projecten met kleine (multidisciplinaire) teams historisch gezien het beste resultaat leveren. Naar aanleiding van dit onderzoek ontwikkelde Jeff Sutherland in 1993 het scrumproces, terwijl Ken Schwaber een eigen benadering bij zijn bedrijf toepaste. Samen werkten ze dit verder uit en in 1995 formaliseerde Ken Schwaber scrum als software ontwikkelmethode.

Bij scrum worden de experts bij elkaar in één team gezet, bij voorkeur ook in één ruimte, zodat er makkelijk kan worden samengewerkt.

Opmerkelijk

In dit proces wordt een Scrum task board vaak gebruikt. Nu zou je verwachten dat in zo’n digitale omgeving ook dit taskboard digitaal zou zijn…

Blijkbaar is het toch handiger om fysiek de voortgang op een ouderwets planbord te verwerken. Post-it® is daarbij veel gebruikt. Eigenlijk best wel bijzonder dat een product wat in 1977 door 3M op de markt werd gezet nog steeds zijn waarde bewijst!

Wij leveren memo’s van Post-it® of ons eigen merk: Memomind. Deze memo’s kan je laten bedrukken met bijvoorbeeld een logo, huisstijl, of een andere reclame-uiting. Daarnaast kan je de memo blokken in een cover of organizer plaatsen. Zo kan je er een opvallende en smaakvolle presentatie van maken.

Bij Leoprinting hebben wij een studio om dit voor je verder uit te werken en te visualiseren en helpen je zo naar een goed eindresultaat.

(bron: wikipedia)

Post it Post-its op een scrum task board op de achtergrond

Zelfklevende memo's Scrum task board bij software ontwikkelaars