Instagram, een app als een digitale Polaroid camera

24/ 03/2017 Leoprinting Leoprinting


Instagram, de waanzinnig populaire app voor mobiele telefoons en tablets om foto’s mee te delen heeft een interessante link met de goede oude Polaroid camera uit de vorige eeuw.

Het onderneming werd opgericht op 6 oktober 2010 te San Francisco door Kevin Systrom en Michel Krieger. De app werd aanvankelijk alleen ondersteund voor de iPhone, iPad en iPod touch. Inmiddels is de app behalve op Apple ook op Android verkrijgbaar.

In april 2012, anderhalf jaar later, kocht Facebook Instagram met zijn 12 .... personeelsleden voor $ 1.000.000.000 in contanten en aandelen ....

Dat is wel heel erg snel verdiend!

oude Instagram logo oude Instagram logo

De link van Instagram met Polaroid

Voor buitenstaanders is het een raadsel waarom deze simpele applicatie al meer dan 100.000.000 keer is gedownload.

Voor de veelal jonge gebruikers is de app echter een uitkomst, omdat je in enkele minuten op intuïtieve wijze een foto retoucheert waardoor deze een professionele look krijgt. Combineer dat met de social media aspecten en de eenvoudige wijze van sharen via Twitter & Facebook en het succes is verklaard.

Het bijzondere aan Instagram is dat het ook fungeert als een sociaal netwerk. Net als met bijvoorbeeld Twitter kan je andere gebruikers (Instagrammers) volgen en anderen kunnen jou weer volgen.
De app refereerde vooral in het begin aan de Polaroid camera, de direct klaar camera uit de vorige eeuw. Het eerste logo verwees daarnaar. De filters in Instagram leken een beetje op het direct klaar resultaat wat vroeger uit deze camera kwam.

De link die Instagram in eerste instantie koos met de Polaroid camera is met het nieuwe logo nu verdwenen.

pexels-photo-55708 polaroid camera

Foto bewerken

Je hoeft helemaal niet creatief te zijn om tóch een creatief uitziend resultaat te krijgen. Je kan kiezen uit een flink aantal kant en klare filters: een tikje op de knop is voldoende...

Instagram filters

Instagramwalk
In een aantal plaatsen worden speciale walks georganiseerd. Dan wordt er samen gewandeld en worden er onderweg mooie plaatjes geschoten en natuurlijk ter plekke van effecten voorzien.

Instagram voor bedrijven
Hoewel sommige marketing deskundigen zich afvragen of er wel een winstgevend business model bestaat voor Instagram, zijn er toch steeds meer grote bedrijven die een account aanmaken om regelmatig foto’s te delen. Z0 heeft "Starbucks Coffee" bijvoorbeeld 204 foto's en 781.000 volgers.

Instagram Stories
Het in 2016 geïntroduceerde Instagram Stories is een duidelijk antwoord op Snapchat, de app die steeds populairder wordt bij jongeren. Wat is Instagram Stories?  Instagram Stories is een compilatie van foto’s of video’s die slechts één dag zichtbaar blijven voor je volgers.