Photoshop-manipulatie in het extreme

Over niet al te lange tijd komt in het programma Photoshop een nieuwe functie: een manier om realistische fotostijlen van de ene foto naar de andere te kopiëren.

Voorbeeld fotostijlen kopiëren en plakken Voorbeeld fotostijlen kopiëren en plakken

Dit wordt één van de coolste ontwikkelingen in beeldmanipulatie-technologie: de mogelijkheid om een fotostijl van de ene foto naar de andere over te brengen. Het lijkt op Prisma, de app die artistieke filters op je foto's toepast in de stijl van van bekende schilders.

Google en Facebook hebben ook soortgelijke technologieën gebouwd, maar in plaats van digitaal te tekenen en schilderen is dit project van Photoshop gericht op de kleuren en verlichting in een foto van een referentiebeeld. Hier zijn enkele voorbeelden:

Voorbeeld fotostijlen kopiëren en plakken Voorbeeld fotostijlen kopiëren en plakken

Dat betekent bijvoorbeeld dat een foto van een stad op een zonnige ochtend na manipulatie eruit zal zien alsof de foto in de schemering is genomen. Alleen maar door een referentiebeeld in de avond te gebruiken met gewenste weersomstandigheden. Het eindresultaat heeft verder niets aan de lijnen en vormen veranderd.
Wat bijzonder indrukwekkend is aan dit algoritme, is dat het intelligente details in de aanpassingen kan maken, zoals het toevoegen van licht aan de ramen van een wolkenkrabber - net zoals een menselijke foto-editor de uitdaging zou aanpakken om een ​​referentiefoto na te bootsen.

Voorbeeld fotostijlen kopiëren en plakken Voorbeeld fotostijlen kopiëren en plakken

Om dit te bereiken gebruikten de ontwikkelaars van Photoshop diepe leermethoden om de licht- en kleurcurves van het referentiebeeld vast te leggen. Ook werd een manier ontwikkeld om de transformatie te beperken, zodat de veranderingen op een natuurlijke manier naar de doelfoto worden toegepast, zonder buiten de lijnen te kleuren. Kunstmatige intelligentie, waar moet dit eindigen?