Een mooi notitieboek voor een wonderlijk theater

"Theater Bellevue is een wonderlijk gebouw, pal in het centrum van de stad." Dit schrijft Ruben Steeman van buro RuSt, die de opdracht heeft gehad om Theater Bellevue als podium meer op de kaart te zetten; uit de bescheiden rol stappen en de aanwezigheid van Theater Bellevue meer laten zien. “Als aankondiging van de opening van het nieuwe seizoen bedachten we dat dat weleens wat meer uitgebuit mag worden. Zeg je Amsterdam dan zie je toch meteen dat leuke geveltje voor je?” aldus Ruben Steeman. De afbeelding, waarvan hiernaast de schets te zien is, is onder andere gebruikt voor advertenties langs de weg. 

Leoprinting had de eer om met gebruikmaking van de ontwerpen een bedrukt notitieboek te maken. In samenwerking met onze studio zijn wij tot onderstaand mooie eindresultaat gekomen. Een hardcover notitieboek met full colour bedrukking. Voor de afwerking is gekozen voor een mat laminaat en een zwart leeslint. Wij beleven veel plezier aan het maken van dit soort boeken.

Waar de meeste producten van Leoprinting ingezet worden als relatiegeschenk of promotiemateriaal, wordt dit notitieboekje verkocht aan bezoekers van het theater. Desondanks is het ontwerp wel afgestemd om Theater Bellevue te promoten. Daarnaast worden kenmerkende gebouwen en plekken van de stad Amsterdam uitgelicht. Bovenaan pronkt het Rijksmuseum. Verder zijn onder ander het Nemo gebouw, de Magere Brug en de herkenbare gevels van de grachtenpanden.

Theater Bellevue

Het gebouw aan de Leidsekade dateert uit circa 1840 en huisvestte twee sociëteiten: Concordia (alleen toegankelijk voor heren) en Bellevue (ook voor vrouwen en kinderen). Door de jaren heen heeft het gebouw een belangrijke rol gespeeld in het theater, de politiek (als vergadercentrum) en als televisiestudio voor de NTS (Nederlandse Televisie Stichting, voorloper van de NOS).

Het theater bestaat uit drie zalen: Grote Zaal, Klein Bellevue, Paloni Zaal.

In de Grote Zaal wordt voornamelijk toneel, muziektheater, dans, mime, jeugdtheater en poppen- en objecttheater geprogrammeerd. Klein Bellevue is dé springplank voor cabaret- en kleinkunsttalent. Speciaal voor de Paloni Zaal worden al ruim 25 jaar de unieke Bellevue Lunchtheatervoorstellingen geproduceerd. Behalve eigen producties zijn hier ook regelmatig voorstellingen van bestaande gezelschappen en producenten te zien.Notitieboek Theater Bellevue