Blog | Leoprinting

Alles wat je aandacht geeft groeit

Geschreven door Leoniek Burger | Sep 25, 2019 3:36:36 PM

Veel bedrijven zetten groeipapier in voor hun direct marketing om hun doelgroep op een positieve manier te bereiken. Een goede direct Marketing is aantrekkelijk en heeft een sterke impact, en nu bestaat er zelfs een ecologische bewuste oplossing om uw boodschap te promoten. Groeipapier is duurzaam, uniek & creatief en kan na het lezen van de boodschap geplant worden. Graag vertellen we je meer over groeipapier in deze blog. 

 

Wat is groeipapier?

Groeipapier is gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor er geen boom aan te pas hoeft te komen. Je boodschap op groeipapier (ook wel zaadpapier) trekt de aandacht en wordt veel ingezet voor mailingen, flyers en kaarten, maar kan ook worden ontwikkelt in speciale vormen zoals polsbandjes, hangers of viltjes.

 

Het groeipapier kan worden samengesteld uit verschillende zaden: Mix van zomerbloemen, Klaprozen, Wortels, Slamix of Basilicum. Personaliseer het groeipapier met uw logo, reclameboodschap of andere passende uiting en vestig de aandacht op een groene en duurzame manier.

 

Het unieke aan groeipapier bedrukken is dat wanneer de boodschap is gelezen, dit promotionele product niet zomaar wordt weggegooid. In 4 eenvoudige stappen laat de ontvanger het groeipapier namelijk tot bloei komen. 

 

Promotie met groeipapier

Eigenlijk is gepersonaliseerde groeipapier geschikt voor ieder type bedrijf. Inmiddels heeft Leoprinting vele projecten mogen verzorgen. Zo koos Virgin Atlantic Airlines voor bedrukt groeipapier in de vorm van een flyer met een mix van zomerbloemen en het outdoor merk The North Face koos onlangs voor groeipapier hangkaartjes om de nieuwe gerecyclede Thermoball ECO collectie te promoten. 

 

Een ander creatief voorbeeld is om polsbandjes van groeipapier in te zetten op festivals en evenementen. Bezoekers ontvangen naast het ecologische polsbandje bij de entree een duurzaam product dat na afloop geplant kan worden ter herinnering. Kortom, hulde voor het volledig duurzaam ingerichte Belgische Festival Dranouter.

 

Zelf groeipapier inzetten? Ga snel onze website en ontdek de mogelijkheden! 

 

Passie voor het creëren van jouw excellente promotie. 

 

Hoe werkt het eigenlijk?

En dan nu, hoe laat je groeipapier nu werkelijk groeien. Wanneer het groeipapier in aarde geplaatst wordt, zal het papier composteren en de zaadjes ontkiemen en uiteindelijk groeien tot het eindproduct. 

 

Stap 1: Voorbereiding

De pot zou je met ongeveer 2/3 met potgrond moeten vullen. Denk hierbij goed na of het binnen of buiten wilt plaatsen, er is namelijk wel zonlicht nodig maar niet al teveel hitte. Het voorjaar of de zomer zou dan het meest geschikt zijn.

 

Stap 2: Planten

Nu begint het echte werk! Leg het groeipapier op de aarde in de pot. Als je papier groter is dan de pot, maakt het niet uit als het over elkaar heen komt te liggen. Vervolgens strooi je ongeveer een halve centimeter grond over het papier en druk het zachtjes aan.

 

Stap 3: Water geven

Wanneer het papier in de pot is geplant, geef je het papier water tot het goed vochtig is, maar niet verdrinkt. Hou het papier in de eerste 10 dagen vochtig zodat de zaadjes ontkiemen. Ze moeten zich namelijk eerst goed losweken uit het papier en het papier moet grotendeels vergaan voordat ze ontspruiten.

 

Stap 4: Laat het groeien

Zodra de eerste zaadjes ontkiemen, blijf je het papier vochtig houden maar iets minder dan eerst, omdat de spruitjes vanaf dit moment snel kunnen verdrinken. Als vervolgens de plantjes wat steviger worden, geef je ze af en toe water, net wat ze nodig hebben om te kunnen groeien.

 

 

De zaadjes komen niet op... wat nu? 

Hoewel we er alles aan doen om de omstandigheden voor het groeipapier zo optimaal mogelijk te houden, kan het gebeuren dat de zaadjes onverhoopt niet ontkiemen. Het blijven namelijk levende waren, waar je voorzichtig mee om moet gaan. Mogelijke oorzaken zouden dan ook kunnen zijn dat dat de aarde niet voldoende is natgehouden tot het ontkiemen, of de aarde niet rijk is aan voedingsstoffen.

 

Verder is planten in de winter of vroege voorjaar nooit een aanrader: wanneer je bijvoorbeeld een kerstkaart van groeipapier hebt gekregen kun je het beste wachten met planten tot de zomer. Als je het groeipapier met liefde en zorg behandelt kan het niet meer misgaan.